آشنایی با دستگاه های رگ یاب و بیلی چک

دستگاه رگیاب چیست؟


دستگاه رگ یاب یکی از ضروری ترین تجهیزات پزشکی است که دارای انواع مختلفی می باشد. دستگاه رگ یاب را می توان به چند دسته بندی کلی یعنی دستگاه رگ یاب مختص نوزادان، اطفال و دستگاه رگ یاب مختص بزرگسالان تقسیم بندی کرد اما اگر بخواهیم دسته بندی دقیق تر و علمی تری را ارائه دهیم باید آن را در دو دسته ی دستگاه رگ یاب تماسی و دستگاه رگ یاب غیر تماسی قرار دهیم که در ادامه قصد بررسی آن ها را داریم.


دستگاه رگ یاب مادون قرمز


رگ یاب مادون قرمز ،  Vein Probe  ساخت کمپانی iiSM Inc   نسل پیشرفته ی  رگ یاب


تنها رگ یاب با قابلیت عکس برداری از رگ  و بایگانی تصاویر رگ و فیلمبرداری با ویدئو کپچر


جهت استفاده در بخش های مراکز درمانی و بیمارستان ها شامل اتاق عمل ، ICU  ،  PICU ،  NICU ، بخش های اورژانس و تروما


 بخش سوختگی و جراحی ترمیمی – زیبایی و  بخش های بستری  بزرگسالان ، اطفال و نوزادان ،آزمایشگاه ها و ….


با قابلیت نمایش رگ های Superficial Peripheral در گروه های هدف ذیل :



  • اطفال  (Pediatrics)

  • نوزادان   (Neonates :Babies , Subcutaneous fat)

  • افراد تیره پوست و سیاه پوست

  • افراد چاق

  • بیماران سوختگی

  • بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی

  • بیماران دیالیزی

  • سالمندان (افراد مسن دارای پوست های چروکیده )

  • بیماران دچار کاهش حجم مایعات  (Dehydrated People ,Smaller Vessels)

  • پوست های حساس (Allergic skin)

  • زیبایی



دستگاه رگ یاب آمریکایی


این دستگاه دارای قدرت بالاتری نسبت به مدل EMS است. به علت وجود تعداد LEDهای بیشتری تا حدود 9 میلی متر عمق نفوذ دارد. و همچنین دارای باطری قابل شارژ و شارژر می باشد که طول عمر بهتری نسبت به باطری های قلمی دارد.


کاربردهای دستگاه رگ یاب آمریکایی


سریع پیدا نمودن ورید در تمام رده های سنی بیماران .


 نصب نمودن صحیح آنژیوکت و یا خونگیری توسط پرسنلی که دارای تجربه کافی در زمینه رگ گیری و خونگیری ندارند بخصوص در اطفال و نوزادان .


 نصب آنژیوکت و یا خونگیری در بیماران بزرگسال بد رگ .


 نصب آنژیوکت و یا خونگیری در بیماران بزرگسال با رگ های شکننده مانند بیماران شیمی درمانی و یا بیماران با رگهای مشکل دار مانند افرادی که مدت طولانی آنتی بیوتیک دریافت کرده اند .


 در بیماران هموفیلی


 بررسی Infilteralion و نشت سرم تزریقی به زیر پوست بیماران بستری


این دستگاه مناسب است برای:


* آمبولانس ها و گروه های امداد و نجات


* بیماران بستری در منزل


* مطب ها


* رگ گیری از کودکان و بزرگسالان


دستگاه رگ یاب از جمله مهمترین تجهیزات پزشکی مورد استفاده پرستاران و کادر درمان برای یافتن رگ های بیمار می باشد. انجام عمل تزریقات از جمله مهمترین اقداماتی است که در هر نوع و شیوه از درمان بدان نیاز است. بنابراین برای اینکه از ایجاد زخم های آزاردهنده روی دست بیماران جلوگیری شود باید اقدام به خرید دستگاه رگ یاب در هر مرکز درمانی و پزشکی شود. دستگاه رگ یاب یک دستگاه پرتابل و قابل شارژ می باشد و نحوه کار کردن با آن بسیار ساده است. بنابراین خرید آن برای هر مرکز درمانی و زیبایی نیاز است.


آشنایی با دستگاه بیلی چک


بیلی روبین متر (تست زردی) نوزاد bilinfant مدل kj 8000 وسیله سنجش میزان زردی (یرقان) به وسیله تشخیص میزان بیلیروبین در خون نوزادان و شیرخوارگان از طریق پوست (Transcutaneous) است. برای استفاده از این نوع وسیله سنجش به نمونه گیری خون نوزاد نیازی نیست. در نتیجه هیچگونه درد و ناراحتی و یا خطر عفونت به باکتری، نوزادان را تهدید نمی کند.


با استفاده از دستگاه بیلی چک (تست زردی) نوزاد bilinfant مدل kj 8000 نه تنها هیچ گونه آسیبی نوزادان را تهدید نمی کند بلکه استفاده از آن بسیار راحت می باشد. این وسیله سبک و کوچک می باشد و استفاده از آن بسیار آسان است. کافی است  پروب زردی سنج را به آرامی به پیشانی نوزاد تماس دهید، این وسیله سطح بیلی روبین سرم خون نوزاد را مستقیماً می سنجد و به سرعت و دقت کامل میزان بیلی روبین سرم خون را پس از تبدیل به ارقام، نمایش می دهد. این وسیله نتایج قابل اطمینانی جهت استفاده در آزمایشگاه ها، کلینیک ها، بخش نوزادان و مراکز بهداشت بیمارستان ها ارائه می دهد. این دستگاه مجهز به صفحه نمایش و باتری قابل شارژ داخلی می باشد.


نحوه عملکرد دستگاه بیلی چک


این وسیله از فیبر نوری، قطعات فوتو الکترونیک و الکترونیک بهره می برد. دستگاه  از طریق دو مسیر جداگانه دو طول موج آبی 460 نانومتر و سبز 550 نانومتر را ( این طول  موج برای بدن انسان کاملاً و بی خطر می باشد) به بافت می تاباند و بعد از جذب بخشی از آن توسط پیگمان های بیلی روبین بافت و بازتابش بخش دیگری از آن به فوتودتکتور پروب دستگاه، تفاوت مشخص میشود که در زمانی که پروب دستگاه روی پوست قرار داده میشود در لایه اپیدرم ( که هر دو طول موج از آن عبور میکنند) و لایه درم که فقط طول موج سبز از آن عبور میکند چه اختلاف چگالی نوری از نظر جذب در دولایه وجود دارد.


و با توجه به اینکه این اختلاف چگالی جذب به صورت تابعی خطی از میزان بیلی روبین بافت پوستی میباشد، دستگاه محاسبات را انجام داده و به انتخاب کاربر به یکی از دو واحد micromol/L و mg/dL  میزان بیلی روبین  روبین را بر روی صفحه نمایش ظاهر میسازد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *